Actualizado 14/JULIO/2020 . NUEVO APARTADO: NOS TRASLADAMOS AL Nº 63 EN LA MISMA C/ VILLAR, SECCIÓN SINDICAL INV, ENLACE A RED@ZUL DEL CNP, ENLACE AL NAA (NIVEL DE ALERTA ANTITERRORISTA), CURSOS/FORMACIÓN, NOTICIAS PRENSA...

miércoles, 5 de junio de 2019

Iniciatives ciutadanes per alertar de furts a la ciutat: denúncia o estigmatització?.

Betevé / Les patrulles ciutadanes per denunciar delictes que es produeixen a la ciutat ha crescut els últims temps. De fet, hi ha hagut una proliferació d’aquest tipus d’iniciatives populars que avisen, per exemple, de furts al metro. Un exemple és la plataforma Helpers BCN, formada per una quarantena de veïns de Barcelona que s’han aplegat per combatre un “augment de la inseguretat” a la ciutat, tal com han explicat a ‘bàsics’.

Aquest tipus d’iniciatives també ha rebut crítiques d’un sector de la població. Els acusen de racisme i estigmatitzar col·lectius determinats. A més, els vigilants de seguretat del metro rebutgen aquest tipus d’accions perquè asseguren que poden generar “més problemes i conflictes”. Per això, demanen a la població que si localitzen carteristes al metro ho facin saber als vigilants de seguretat de TMB de l’estació en qüestió.
Fuente: www.beteve.cat

No hay comentarios:

TABLA SALARIAL 2022