Actualizado 14/JULIO/2020 . NUEVO APARTADO: NOS TRASLADAMOS AL Nº 63 EN LA MISMA C/ VILLAR, SECCIÓN SINDICAL INV, ENLACE A RED@ZUL DEL CNP, ENLACE AL NAA (NIVEL DE ALERTA ANTITERRORISTA), CURSOS/FORMACIÓN, NOTICIAS PRENSA...

sábado, 14 de diciembre de 2019

Un vigilant del metro de Barcelona, ferit a mossegades.

TOT Barcelona / Un vigilant del metro de Barcelona ha estat agredit a mossegades aquest dissabte al matí a l'estació d'Urquinaona. Segons confirmen fonts policials al TOT Barcelona, el guàrdia de seguretat estava fent una intervenció amb un company relacionada amb un grup de persones dins del metro quan una d'elles l'ha mossegat a la cara i al braç. Segons fonts sindicals, altres vigilants han anat a auxiliar al ferit i han pogut retenir a l'autor fins l'arribada de la policia catalana.

El vigilant ha hagut de ser traslladat a l'hospital de Vall d'Hebron i l'agressor ha quedat arrestat per un delicte de lesions. El cas, que han avançat la Cadena SER i Metrópoli, se suma a un degoteig d'agressions que desespera als sindicats. Els vigilants de metro critiquen des de fa anys la indefensió en la que es troben els guardes quan hi ha un atac.
Nacho Arroyo, secretari d'organització del Sindicat de Professionals de la Seguretat Privada (SPS), recorda que el col·lectiu reivindica la recuperació de la figura d'agents de l'autoritat, que van perdre fa tres dècades, pel "paraigües jurídic" que ofereix. "Som cossos auxiliars però actualment estem fent de policia!", sosté. El sindicat també vol una nova llei de Seguretat Privada amb un reglament que faci obligatori a les empreses dotar de mesures d'autoprotecció als treballadors. La porra i les manilles que porten resulten insuficients, segons SPS. Finalment recorden que els vigilants "mai han de patrullar sols al transport públic" perquè els atacs recents demostren el perill físic que pot comportar.

No hay comentarios:

TABLA SALARIAL 2022