Actualizado 14/JULIO/2020 . NUEVO APARTADO: NOS TRASLADAMOS AL Nº 63 EN LA MISMA C/ VILLAR, SECCIÓN SINDICAL INV, ENLACE A RED@ZUL DEL CNP, ENLACE AL NAA (NIVEL DE ALERTA ANTITERRORISTA), CURSOS/FORMACIÓN, NOTICIAS PRENSA...

jueves, 9 de enero de 2020

Un vigilant de Renfe agredit a Pineda denuncia que li han retallat un 30% del sou.

Abel Degà /  Es planteja iniciar accions legals contra Mútua Balear per haver-lo derivat al metge de capçalera i no reconèixer els problemes que pateix com a conseqüència de l'agressió.

Fa un mes que en Manel i dos companys seus de la seguretat de Renfe van patir una agressió per part d'un grup de 15 joves a la parada de Pineda en el trajecte entre Blanes i Barcelona. Són treballadors de Trablisa, una empresa de seguretat que Renfe contracta per tal de mantenir l'ordre a les seves estacions i combois. En aquella agressió en Manel i un company van córrer el risc de perdre un ull. De fet, el company encara està de baixa a causa d'una ferida amb risc de desprendiment de retina, l'altra companya ja té l'alta perquè només va patir agressions a un braç, i en Manel es va endur un trau a la cella però pateix seqüeles d'efecte postraumàtic.

"Mútua Balear s'ha rentat les mans", lamenta en Manel a El Món, que explica que el seu cas ha estat derivat a la Seguretat Social i que totes les conseqüències que ha patit per culpa de l'agressió (vertigen i estrés que no li permet dormir per les nits) no han estat tingudes en compte com a causa directa del llançament de pedres. Després d'això, ha vist com el seu sou s'ha reduït en una tercera part i aquest mes ha ingressat menys de 1.000 euros.

Els treballadors de Trablisa no reben la nòmina fins que no han passat uns dies des de l'inici del mes, però en Manel ja avança que la repassarà de dalt a baix: "Quan vegi la nòmina se'm cauran les llàgrimes", afirma. El que més lamenta és que al cap i a la fi aquella nit ell i els seus companys es van jugar la vida i ara veuen els seus ingressos retallats.

Segons explica en Manel, el que va passar aquella nit va ser que desenes de joves van pujar al tren que anava de Blanes fins a Barcelona. Ell i els seus companys van detectar "un perill de baralla", així que van decidir intervenir. "En el moment que el tren va arribar a Pineda ens van començar a agredir a nosaltres; van treure navalles, van llançar pedres... era una autèntica batalla campal", denuncia. Segons el vigilant, van trencar vidres i van arribar fins i tot a inutilitzar una de les portes, fet que va obligar a enviar el tren fins a Hospitalet perquè no es podia usar.

"Ara em plantejo iniciar accions legals contra Mútua Balear", explica en aquest diari en Manel, tot i que també lamenta que "l'empresa hauria d'haver tingut una mica més de cura" i haver vist que aquest cas no hauria d'haver-se derivat a la Seguretat Social.
Fuente: www.elmon.cat

No hay comentarios:

TABLA SALARIAL 2022