Actualizado 14/JULIO/2020 . NUEVO APARTADO: NOS TRASLADAMOS AL Nº 63 EN LA MISMA C/ VILLAR, SECCIÓN SINDICAL INV, ENLACE A RED@ZUL DEL CNP, ENLACE AL NAA (NIVEL DE ALERTA ANTITERRORISTA), CURSOS/FORMACIÓN, NOTICIAS PRENSA...

viernes, 10 de enero de 2020

Els vigilants de seguretat denuncien un augment del 33 % de les agressions al transport públic.

Laura Oliver / El Sindicat Professional de Seguretat Privada denuncia que els vigilants estan "fent de policies" perquè els cossos policials triguen a arribar quan hi ha incidents.

El Sindicat Professional de Seguretat Privada denuncia que les agressions al transport públic han augmentat un 33 % el 2019. En una entrevista al programa ‘bàsics’, de betevé, el portaveu d’aquest sindicat, Nacho Arroyo, ha detallat que l’increment s’ha produït a Renfe, al TRAM, als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i, sobretot, al metro. “Al metro les agressions són encara més notables perquè els cossos de policia no hi són”, ha denunciat. “Des de fa un mes, hi ha hagut diversos atacs a l’estació de Paral·lel, a la de la Barceloneta, i també a les estacions de Renfe de Segur de Calafell i Pineda de Mar”, ha assenyalat Arroyo.

El sindicat de vigilants ho ha denunciat hores després que un agent de seguretat del metro hagi resultat ferit lleu a l’estació de Paral·lel de la Línia 3, quan mirava d’aturar un grup de joves que havien accedit al suburbà sense validar el bitllet. Arroyo ha detallat que quatre persones “han llançat el vigilant escales avall i li han llançat ampolles de vidre”, segons li ha fet saber la víctima aquesta tarda. El portaveu del Sindicat Professional de Seguretat Privada també ha detallat que l’agent ferit ja ha presentat una denúncia.

Els vigilants de seguretat contradiuen TMB: “No ha estat una caiguda fortuïta”

El representant dels vigilants de seguretat del transport públic barceloní ha contradit la versió de TMB de l’agressió, segons la qual s’ha produït “un forcejament” i l’agent de seguretat s’ha colpejat de manera “fortuïta” al cap. “No és veritat, ha caigut perquè l’han tirat per les escales”, ha assegurat Nacho Arroyo. “TMB tanca els ulls i dona permís que passin situacions similars setmana rere setmana”.

D’altra banda, els agents denuncien que l’estació de Paral·lel és un punt negre per a ells, perquè “hi ha discoteques al voltant” i és habitual “tenir problemes quan obrim el metro”, ha dit el portaveu del sindicat.
“Som un cos auxiliar i estem fent de policies”

En relació amb la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra per aturar els atacs al transport públic, Arroyo ha explicat que “és correcta” però que “triguen a venir perquè tenen problemes de personal”. Davant d’aquesta situació, ha denunciat que els agents de seguretat “estem fent feines que no són de vigilants, sinó de policies”. “El problema és que tothom sap que al vigilant se li pot fer o dir el que sigui perquè no passa res, surt gratis”, ha lamentat Arroyo. Per això, el sector reclama canviar la seva categoria i passar a ser “agents d’autoritat”.

El Sindicat Professional de Seguretat Privada, a més, ha insistit en la necessitat d’adoptar un sistema de vigilància en parella, tal com van fer el novembre passat al programa ‘bàsics’, en què van denunciar que se senten “indefensos” davant d’actes violents. Actualment, el sistema de vigilància és el d’un “agent únic”, és a dir, sense acompanyant.
Fuente: www.beteve.cat

No hay comentarios:

TABLA SALARIAL 2022